Heips

Giltsin pennut kasvaa ja "kaunistuu". "Raija" on jo paikan päällä ja pentujen pitäisi viikon sisällä nähdä auringonvalo, arvioin sen masun koosta ehkä neljää penneliä. "Tyyne" on ultrattu ja siellä on myös tulossa ihan mukava määrä bortsu vauvoja. "Tyynen" vauvoista voitte kysellä myös Kalliomäen Villeltä koska pentue on yhteistyössä tehty.

Ihanan paljon on kasvatit osallistuneet kokeisiin ja saaneet kiitettävästi tuloksiakin, kiitos siitä teille kaikille, hyvää PR:ää teette esiintymisillänne.

Giltsin pennuista on ainakin yksi lähdössä eurooppaan, tällä kertaa Italiaan. Tammikallion maleja alkaa löytymään jo aika monesta maankolkasta, sanokaa terveisiä jos matkoillanne törmäätte.

Jonkun verran haluan valottaa omia kriteerejä jalostukseen käytettävistä koirista kun siitä niin paljon kysytään. Johtuu varmaan paljon siitä että vaikka olen sijoittanut koiran niin en välttämättä sitä käytä jos se ei täytä niitä asioita mitä koirasta katson.

Ensinnäkin haluan tietysti että koira on terve, lisäksi sen täytyy olla hyvähermoinen, työhaluinen, mielyttämiskykyinen ja mikä on erittäin ratkaiseva ominaisuus itsevarma/rohkea. Tämä viimeinen tarkoittaa sitä että haluan tutustua siihen peruskoiraan ilman että sitä on nostettu vieteiltään pilviin. Koira ei saa YHTÄÄN pälyillä tai väistellä muuten raakkaan sen pois auttamattomasti.

Teille kenen koiraa en ole käyttänyt vaikka onkin sijoituksessa, en väitä että koira on huono. Koira voi olla vaikka maailmanmestari mutta se ei tee siitä välttämättä jalostuskoiraa, on paljon yksilöitä jotka ovat erinomaisia kisakoiria ja kaikkea muuta mutta ne eivät kuitenkaan ole tarpeeksi vahvoja jalostukseen. Muutaman kerran olen erehtynyt ja astuttanut koiran jota ei olisi pitänyt käyttää mutta onnekseni niissäkin tapauksissa toinen osapuoli on ollut niin vahva että on puskenut itsensä läpi ja kaikki jälkeläiset ei ole niinkutsuttuja tissiposkia.

Vuosien varrella olen pistänyt myös merkille että se hieman vaikea harrastuskoira jättää parhaan jälkeläistuloksen.

Oikein hyvää ja lämmintä kesän alkua kaikille ja tsempatkaa koiriinne.